6–7 czerwca 2023 roku

V FORUM ROLNIKÓW I AGROBIZNESU ŚWINIE
Produkcja świń naszą siłą!

Hotel Atut ****, Wielkopolskie Centrum Konferencyjne, ul. Toruńska 27, 62-563 Licheń Stary

PARTNERZY FORUM

PATRONAT MEDIALNY

PRELEGENCI

MODERACJA, TŁUMACZENIE

PROGRAM V FORUM ROLNIKÓW I AGROBIZNESU – ŚWINIE

  • 9.00

    Rejestracja uczestników, kawa powitalna

  • 10.00 - 10:30

    Powitanie gości i wprowadzenie do Forum – Karol Bujoczek, Anna Kurek

  • Sesja I
    Rynek świń, popyt na mięso, środowisko a produkcja świń

  • 10:30 - 11:20

    Redukcja pogłowia w obliczu rosnących wymagań dobrostanowych i nagonki na produkcję zwierzęcą a wyzwania rynkowe – dr Albert Hortmann-Scholten IR Dolna Saksonia (Niemcy)

  • 11:20 - 11:50

    Czy lider w produkcji prosiąt ograniczy ich sprzedaż do pozostałych krajów Europy? – Markus Fiebelkorn, Duński Związek Producentów Świń (Dania) 

  • 11:50 - 12:10

    Wyzwania na rynku wieprzowiny – Łukasz Dominiak, Smithfield Polska

  • 12:10 - 12:50

    DEBATA z udziałem prelegentów oraz PZNPŚ i POLPIG
    Produkcja świń naszą siłą! Czy wyszliśmy z kryzysu silniejsi?

  • 12:50 - 13:35

    Przerwa kawowa

  • Sesja II
    Najnowocześniejsze metody produkcji świń – Sky is the limit!

  • 13:35 - 13:55

    „Fetura Cloud” – urządzenia do precyzyjnego rozkarmiania loch w sektorze porodowym - Janusz Lewandowski, Wesstron (Polska) 

  • 13:55 - 14:15

    Duński duroc (DD) kluczem do sukcesu – świadomy wybór czy konieczność? – Arkadiusz Koligot, Best Gen (Polska)

  • 14:15 - 14:35

    Maternal imprinting – jak zadbać o dobry start prosiąt i zwiększyć ich naturalną odporność? – Monika Wachowiak, Lallemand (Polska)

  • 14:35 - 14:45

    DEBATA

  • 14:45 - 15:45

    Przerwa obiadowa

  • Sesja III
    Przez żołądek do zysku, czyli jak wykorzystać potencjał świń i nie stracić majątku na żywienie świń

  • 15:45 - 16:20

    Żywienie świń odporne na wahania kosztów na rynku surowców paszowych – dr Tomasz Schwarz, UR Kraków

  • 16:20 - 16:40

    Program hodowlany Danish Genetics ukierunkowany na zrównoważony rozwój - Ulrik Lundgaard, Danish Genetics (Dania)

  • 16:40 - 17:00

    DEBATA

  • 17:30 - 19:00

    Zgromadzenie Polskiego Związku Niezależnych Producentów Świń

  • 19.30

    Uroczysta kolacja

  • 9.30

    Rozpoczęcie V Forum Rolników i Agrobiznesu Świnie – dzień drugi

  • Sesja IV
    Dobrostan świń nowym wyznacznikiem w produkcji

  • 9:30 - 10:00

    Nowe, propozycje legislacyjne UE w zakresie dobrostanu świń – prof. dr hab. Roman Kołacz, UMK Toruń (Polska)

  • 10:00 - 10:45

    Jak budować chlewnie zgodnie z wymogami dobrostano- wymi? – dr Bernhard Feller, IR Nadrenia Północna-Westfalia (Niemcy)

  • 10:45 - 10:55

    DEBATA

  • 10:55 - 11:30

    Przerwa kawowa

  • Sesja V
    Bez zdrowia nie ma ekonomicznej produkcji

  • 11:30 - 12.05

    Stres wynikający z błędów w organizacji i zarządzaniu produkcją, niedoceniana przyczyna obniżonej efektywności produkcji świń – prof. dr hab. Zygmunt Pejsak, MCMW UJ – UR Kraków (Polska)

  • 12:05 - 12:25

    Lepiej zapobiegać, niż tracić – Grzegorz Świerczyński, MSD Animal Health (Polska)

  • 12:25 - 12:55

    Krytyczne punkty kontroli w ochronie zdrowia świń – dr n. wet. Karol Wierzchosławski, Agrobiovet Gniezno (Polska)

  • 13:05 - 13:40

    DEBATA
    Wprowadzenie do debaty:
    Perspektywy i trendy konsumenckie a możliwości sprzedaży mięsa i produktów odzwierzęcych - Karsten Flemin, analityk rynku, (Dania)

  • 13:45

    Obiad. Zakończenie Forum

CENA BILETU DLA PRENUMERATORA 490 ZŁ / CENA REGULARNA 890 ZŁ

V Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie, odbędzie się 6-7 czerwca 2023 w Hotelu Atut (Wielkopolskie Centrum Konferencyjne, ul. Toruńska 27, 62-563 Licheń Stary).
Bilet upoważnia jedną osobę do udziału w V Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie.

W cenę wliczone są:

  • - udział w obu dniach V Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie,
  • - przerwy kawowe i poczęstunki w trakcie Forum,
  • - obiad każdego dnia Forum,
  • - udział we wspólnej uroczystej kolacji na zakończenie pierwszego dnia Forum,
  • - materiały konferencyjne.

Cena nie obejmuje noclegu. Informujemy, że istnieje możliwość rezerwacji noclegu we własnym zakresie w Hotelu Atut w Licheniu Starym. Na hasło "Forum top agrar" można uzyskać specjalny rabat od standardowej ceny noclegu w hotelu. Kontakt do Hotelu Atut:

W przypadku wyczerpania limitu miejsc w Hotelu Atut, istnieje możliwość noclegu w pobliskich hotelach.

Sprzedaż została zakończona

Masz problem z zamówieniem?

Skontaktuj się z nami telefonicznie:
61 886 29 60

Twoja przeglądarka nie jest wspierana.

Zaktualizuj przeglądarkę lub zainstaluj przeglądarkę nowszej generacji.