V FORUM ROLNIKÓW I AGROBIZNESU ŚWINIE
Produkcja świń naszą siłą!
Hotel Atut ****, Wielkopolskie Centrum Konferencyjne, ul. Toruńska 27, 62-563 Licheń Stary
Hotel Atut ****, Wielkopolskie Centrum Konferencyjne, ul. Toruńska 27, 62-563 Licheń Stary
IR Nadrenia Północna-Westfalia
Uniwersyteckie Centrum Medycyny Weterynaryjnej
analityk rynku
Akademia Techniczno Rolnicza w Bydgoszczy
redaktor naczelny
redaktorka działu top świnie
Rejestracja uczestników, kawa powitalna
Powitanie gości i wprowadzenie do Forum – Karol Bujoczek, Anna Kurek
Sesja I
Rynek świń, popyt na mięso, środowisko a produkcja świń
Redukcja pogłowia w obliczu rosnących wymagań dobrostanowych i nagonki na produkcję zwierzęcą a wyzwania rynkowe – dr Albert Hortmann-Scholten IR Dolna Saksonia (Niemcy)
Czy lider w produkcji prosiąt ograniczy ich sprzedaż do pozostałych krajów Europy? – Markus Fiebelkorn, Duński Związek Producentów Świń (Dania)
Wyzwania na rynku wieprzowiny – Łukasz Dominiak, Smithfield Polska
DEBATA z udziałem prelegentów oraz PZNPŚ i POLPIG
Produkcja świń naszą siłą! Czy wyszliśmy z kryzysu silniejsi?
Przerwa kawowa
Sesja II
Najnowocześniejsze metody produkcji świń – Sky is the limit!
„Fetura Cloud” – urządzenia do precyzyjnego rozkarmiania loch w sektorze porodowym - Janusz Lewandowski, Wesstron (Polska)
Duński duroc (DD) kluczem do sukcesu – świadomy wybór czy konieczność? – Arkadiusz Koligot, Best Gen (Polska)
Maternal imprinting – jak zadbać o dobry start prosiąt i zwiększyć ich naturalną odporność? – Monika Wachowiak, Lallemand (Polska)
DEBATA
Przerwa obiadowa
Sesja III
Przez żołądek do zysku, czyli jak wykorzystać potencjał świń i nie stracić majątku na żywienie świń
Żywienie świń odporne na wahania kosztów na rynku surowców paszowych – dr Tomasz Schwarz, UR Kraków
Program hodowlany Danish Genetics ukierunkowany na zrównoważony rozwój - Ulrik Lundgaard, Danish Genetics (Dania)
DEBATA
Zgromadzenie Polskiego Związku Niezależnych Producentów Świń
Uroczysta kolacja
Rozpoczęcie V Forum Rolników i Agrobiznesu Świnie – dzień drugi
Sesja IV
Dobrostan świń nowym wyznacznikiem w produkcji
Nowe, propozycje legislacyjne UE w zakresie dobrostanu świń – prof. dr hab. Roman Kołacz, UMK Toruń (Polska)
Jak budować chlewnie zgodnie z wymogami dobrostano- wymi? – dr Bernhard Feller, IR Nadrenia Północna-Westfalia (Niemcy)
DEBATA
Przerwa kawowa
Sesja V
Bez zdrowia nie ma ekonomicznej produkcji
Stres wynikający z błędów w organizacji i zarządzaniu produkcją, niedoceniana przyczyna obniżonej efektywności produkcji świń – prof. dr hab. Zygmunt Pejsak, MCMW UJ – UR Kraków (Polska)
Lepiej zapobiegać, niż tracić – Grzegorz Świerczyński, MSD Animal Health (Polska)
Krytyczne punkty kontroli w ochronie zdrowia świń – dr n. wet. Karol Wierzchosławski, Agrobiovet Gniezno (Polska)
DEBATA
Wprowadzenie do debaty:
Perspektywy i trendy konsumenckie a możliwości sprzedaży mięsa i produktów odzwierzęcych - Karsten Flemin, analityk rynku, (Dania)
Obiad. Zakończenie Forum
V Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie, odbędzie się 6-7 czerwca 2023 w Hotelu Atut (Wielkopolskie Centrum Konferencyjne, ul. Toruńska 27, 62-563 Licheń Stary).
Bilet upoważnia jedną osobę do udziału w V Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie.
W cenę wliczone są:
Cena nie obejmuje noclegu. Informujemy, że istnieje możliwość rezerwacji noclegu we własnym zakresie w Hotelu Atut w Licheniu Starym. Na hasło "Forum top agrar" można uzyskać specjalny rabat od standardowej ceny noclegu w hotelu. Kontakt do Hotelu Atut:
W przypadku wyczerpania limitu miejsc w Hotelu Atut, istnieje możliwość noclegu w pobliskich hotelach.
Skontaktuj się z nami telefonicznie:
61 886 29 60
Zaktualizuj przeglądarkę lub zainstaluj przeglądarkę nowszej generacji.