4–5 czerwca 2024 roku

VI FORUM ROLNIKÓW I AGROBIZNESU – ŚWINIE
Wieprze są lepsze – jak poprawić wizerunek wieprzowiny?

HOTEL CZARNY STAW
Nowy Adamów 3, 95-070 Aleksandrów Łódzki

PARTNERZY FORUM

PATRONAT MEDIALNY

WYSTAWCY NA FORUM

PROGRAM VI FORUM ROLNIKÓW I AGROBIZNESU – ŚWINIE

Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie to impreza, którą organizujemy dla Was, by spotkać się w gronie ekspertów i dyskutować o rynku wieprzowiny oraz produkcji świń. W tym roku proponujemy Wam mocne warsztatowo i bardzo praktyczne ujęcie najważniejszych tematów związanych z sektorem produkcji świń. Zapraszamy Was 4–5 czerwca 2024 r. do Aleksandrowa Łódzkiego, gdzie podczas dwóch dni Forum będziemy analizować światowe i europejskie rynki wieprzowiny. Chcemy z Wami zastanowić się, jak dziś wygląda wizerunek branży mięsnej i jak możemy go poprawić. Nie zabraknie praktycznego ujęcia, dotyczącego organizacji produkcji, dobrostanu, a także zdrowia i żywienia świń.
  • 8.30
    Rejestracja uczestników, kawa powitalna
  • 10.00

    Rozpoczęcie VI Forum Rolników i Agrobiznesu Świnie – dzień I

  • SESJA I
    Wieprzowina na światowej arenie – prowadzenie Karol Bujoczek

  • 10.20–11.00

    Sytuacja na rynku świń w Europie i na świecie oraz perspektywy na najbliższe miesiące – dr Albert Hortmann-Scholten, Izba Rolnicza Dolna Saksonia, VEZG

  • 11.00–11.20

    Brazylia – światowy gigant rozwija produkcję trzody chlewnej – Pauline Guidoni, Granja Peru De Suenos Viuda de Reproductores , Brazylia

  • 11.20–11.40

    Aktualna i przyszła sytuacja na duńskim rynku wieprzowiny – dr Robert Burek, Breeders Polska

  • 11.40–12.40

    Dyskusja z udziałem prelegentów i dr Johanna Schlederera   - prowadzi Karol Bujoczek

  • 12.40–13.15

    PRZERWA NA KAWĘ

  • SESJA II
    Zootechnik radzi: Dobra organizacja pracy poprawia wyniki hodowlane i ekonomię produkcji – prowadzenie Anna Kurek

  • 13.10–13.35

    Genetyka pod oczekiwania profesjonalnej produkcji świń i dobrej jakości mięsa – Stanisław Niemyjski, Axiom

  • 13.35–14.30

    Dyskusja z praktykami: dr Grażyna Kusior, Urszula Pałyska, Grzegorz Chrostowski, Olga Wendrowicz, Jacek Mey

  • 14.30–14.50

    Zarządzanie padłymi sztukami i współpraca z SecAnim integralnym elementem dobrej organizacji pracy gospodarstwa hodowlanego – Mariusz Łozowski, SecAnim

  • 14.50–15.10

    Przełomowy algorytm, który godzi producentów prosiąt z producentami tuczników - Wojciech Styburski, Agro Integracja  

  • 15.10–16.10

    PRZERWA NA OBIAD

  • SESJA III
    Nowe technologie dla lepszego dobrostanu świń
    – prowadzenie Anna Kurek, Karol Bujoczek

  • 16.10–16.30

    Czy istnieje genetyczna zmienność służąca wyzwaniom dobrostanowym – naukowe i praktyczne spojrzenie – Egbert Knol PhD, Topigs Norsvin

  • 16.30-16.55

    Hodowla świń z długimi ogonami – aspekty praktyczne - Friedrich-Wilhelm Temme, hodowca z Niemiec

  • 16.55–17.55

    Debata z partnerami Forum: przyszłość branży oczami uczestników rynku

  • 19.30

    KOLACJA – GRILL PLENEROWY

  • 20:00

    Występ zespołu Art Melody – Cover Band.

    Na rynku muzycznym od 10 lat. W składzie zespołu charakterystyczni, rozpoznawalni wokaliści, uczestnicy programów: Szansa na Sukces, The Voice of Poland, Must Be The Music. Zespół koncertowy & eventowy / mający za sobą wspólne koncerty między innymi z zespołem Enej czy Bajm. 

    Kliphttps://vimeo.com/329980033

  • 10.00

    Rozpoczęcie VI Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie – dzień II

  • SESJA IV
    Zdrowe świnie lepiej wykorzystują paszę – prowadzenie Anna Kurek

  • 10.00–10.40

    Zasady opieki weterynaryjnej nad tuczarniami – prof. Zygmunt Pejsak, UCMW UJ – UR Kraków

  • 10.40–11.00

    Szczep Boulardii, stworzony z myślą o trzodzie – jak żywe drożdże pomagają ograniczyć skutki stresu cieplnego u świń – Cindy Jacobs, Lallemand

  • 10.11–11.20

    Twój biznes, nasze DNA – Sławomir Paturaj, DanBred

  • 11.30–12.00

    PRZERWA NA KAWĘ 

  • SESJA V
    Wizerunek branży – prowadzenie Anna Kurek, Karol Bujoczek

  • 12.00–12.20

    Ochrona wizerunku branży mięsnej – Łukasz Dominiak, Smithfield Polska

  • 12.20–13.20

    Dyskusja z udziałem ekspertów: Kamil Marunowski, Piotr Włodawiec, Małgorzata Szadkowska, Łukasz Dominiak

GRILL PLENEROWY - muzyka, relaks i dobra zabawa

PRELEGENCI

MODERACJA, TŁUMACZENIE

CENA BILETU DLA PRENUMERATORA 590 ZŁ / CENA REGULARNA 990 ZŁ

VI Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie, odbędzie się 4–5 czerwca 2024 w Hotelu Czarny Staw (Nowy Adamów 3, 95-070 Aleksandrów Łódzki).
Bilet upoważnia jedną osobę do udziału w VI Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie.

W cenę wliczone są:

  • - udział w obu dniach VI Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie,
  • - przerwy kawowe i poczęstunki w trakcie Forum,
  • - obiad pierwszego dnia Forum,
  • - udział we wspólnej kolacji na zakończenie pierwszego dnia Forum (wielkie grillowanie, zabawa z nagrodami na 30-lecie top agrar Polska)
  • - materiały konferencyjne.

Cena nie obejmuje noclegu. Informujemy, że istnieje możliwość rezerwacji noclegu w pobliskich hotelach oddalonych do 30 min samochodem:

Sprzedaż została zakończona

Masz problem z zamówieniem?

Skontaktuj się z nami telefonicznie:
61 886 29 60

Twoja przeglądarka nie jest wspierana.

Zaktualizuj przeglądarkę lub zainstaluj przeglądarkę nowszej generacji.