IV FORUM ROLNIKÓW I AGROBIZNESU ŚWINIE
Co dalej z produkcją świń?
Hotel Atut ****, Wielkopolskie Centrum Konferencyjne, ul. Toruńska 27, 62-563 Licheń Stary
Hotel Atut ****, Wielkopolskie Centrum Konferencyjne, ul. Toruńska 27, 62-563 Licheń Stary
Rejestracja uczestników i kawa powitalna
Wprowadzenie i ogłoszenie konkursu top agrar Polska - Karol Bujoczek, Anna Kurek, Paulina Janusz-Twardowska
Perspektywy dla europejskiej produkcji świń - dr Albert Hortmann Scholten, prezes VEZG (Niemcy)
Czy Chiny potrzebują jeszcze europejskiej wieprzowiny? – HC Lee, Primary Diets - AbAgri China
Efekty ekonomiczne filozofii hodowlanej Danish Genetics – Iryna Vasylevych, Breeders of Denmark (Dania)
Dyskusja
Otwarcie wystawy
Przerwa na kawę
Nowe wymogi i trendy w Europie w produkcji prosiąt – Bernhard Feller, IR Nadrenia Północna Westfalia (Niemcy)
Liczne mioty – granica opłacalności – debata ekspertów
Przerwa na obiad
Możliwość obniżenia kosztów żywienia świń – prof. Krzysztof Lipiński, UWM Olsztyn (Polska)
Elektroniczne książki leczenia zwierząt i kontrola zużycia antybiotyków – Artur Zalewski, One Health (Polska)
Jak bioaktywne ekstrakty z oliwy z oliwek (OBs) pomagają utrzymać parametry produkcyjne i zwiększyć odporność na działanie stresorów u prosiąt? - dr inż. Marcin Kamiński, Lucta (Polska)
Dyskusja
Przerwa na kawę
Zacieśnianie współpracy na rynku świń – Robert Hoste, Uniwersytet Wageningen (Holandia)
Modele współpracy producentów świń z branżą mięsną – debata ekspertów
Uroczysta kolacja
Dlaczego musimy ograniczyć stosowanie antybiotyków w produkcji zwierzęcej; jak to zrobić? – prof. Zygmunt Pejsak, MCMW UJ – UR Kraków (Polska)
Zdrowsze stado w rytmie 5-tygodniowym – dr Karol Wierzchosławski, Agrobiovet Gniezno (Polska)
Higienizacja sprzymierzeńcem w walce z drobnoustrojami – Terry Emonds, MS Schippers (Holandia)
Wykorzystaj szansę na obniżenie kosztów produkcji – lek. wet. Szymon Nowaczyk, Usługi Weterynaryjne Mieszków (Polska)
Dyskusja
Przerwa na kawę
Rozwiązanie konkursu top agrar Polska
Wprowadzenie: Najnowsze trendy i mechanizmy w światowej produkcji świń ze szczególnym uwzględnieniem UE i Polski – dr Albert Hortmann-Scholten, prezes VEZG (Niemcy)
Spotkanie z przedstawicielem MRiRW
Debata rynkowa: Albert Hortmann-Scholten, Iryna Vasylevych i przedstawiciele związków branżowych
Obiad
Ekspert ds. biobezpieczeństwa, MS Schippers (Holandia)
Specjalista ds. produkcji świń, IR Nadrenia Północna Westfalia (Niemcy)
Prezes VEZG – Stowarzyszenia Grup Producentów Żywca, zespołu ds. negocjacji cen trzody chlewnej. Jest też szefem zespołu doradców ekonomicznych w Izbie Rolniczej w Dolnej Saksonii.
Ekonomista ds. produkcji świń, Uniwersytet Wageningen (Holandia)
Ekspert ds. żywienia, Business Manager Lucta Polska
Specjalista ds. produkcji i żywienia świń, Primary Diets - AbAgri (Chiny)
Specjalista ds. żywienia świń, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Specjalista chorób świń, prywatna praktyka weterynaryjna Mieszków
Specjalista chorób świń, badacz, dr h.c. UP Lublin i UP Wrocław, członek rzeczywisty Polskiej Akademii Nauk. Wieloletni kierownik Zakładu Chorób Świń w Instytucie Weterynarii w Puławach.
specjalista chorób świń, Agrobiovet Gniezno
Dyrektor eksportu, Breeders of Denmark (Dania)
Specjalista chorób świń, właściciel One Health Consulting
redaktor naczelny
redaktorka działu top świnie
redaktorka działu top świnie
IV Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie, odbędzie się 7-8 czerwca 2022 w Hotelu Atut (Wielkopolskie Centrum Konferencyjne, ul. Toruńska 27, 62-563 Licheń Stary).
Bilet upoważnia jedną osobę do udziału w IV Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie.
W cenę wliczone są:
Cena nie obejmuje noclegu. Informujemy, że istnieje możliwość rezerwacji noclegu we własnym zakresie w Hotelu Atut w Licheniu Starym. Na hasło "Forum top agrar" można uzyskać specjalny rabat od standardowej ceny noclegu w hotelu. Kontakt do Hotelu Atut:
W przypadku wyczerpania limitu miejsc w Hotelu Atut, istnieje możliwość noclegu w pobliskich hotelach.
Skontaktuj się z nami telefonicznie:
61 886 29 60
Zaktualizuj przeglądarkę lub zainstaluj przeglądarkę nowszej generacji.