7-8 czerwca 2022 roku

IV FORUM ROLNIKÓW I AGROBIZNESU ŚWINIE
Co dalej z produkcją świń?

Hotel Atut ****, Wielkopolskie Centrum Konferencyjne, ul. Toruńska 27, 62-563 Licheń Stary

PARTNERZY FORUM

PROGRAM IV FORUM ROLNIKÓW I AGROBIZNESU – ŚWINIE

7-8 czerwca 2022 roku
Sesja I - Organizacja rynku trzody chlewnej w trudnych czasach
  • 9:00

    Rejestracja uczestników i kawa powitalna

  • 10.00-10.15

    Wprowadzenie i ogłoszenie konkursu top agrar Polska - Karol Bujoczek, Anna Kurek, Paulina Janusz-Twardowska

  • 10.15-10.45

    Perspektywy dla europejskiej produkcji świń - dr Albert Hortmann Scholten, prezes VEZG (Niemcy)

  • 10.45-11.05

    Czy Chiny potrzebują jeszcze europejskiej wieprzowiny? – HC Lee, Primary Diets - AbAgri China

  • 11.05-11.25

    Efekty ekonomiczne filozofii hodowlanej Danish Genetics – Iryna Vasylevych, Breeders of Denmark (Dania)

  • 11.25-11.40

    Dyskusja

  • 11.40

    Otwarcie wystawy

  • 11.40-12.15

    Przerwa na kawę

Sesja II - Nowoczesna hodowla świń
  • 12.15-12.45

    Nowe wymogi i trendy w Europie w produkcji prosiąt – Bernhard Feller, IR Nadrenia Północna Westfalia (Niemcy)

  • 12.45-13.05
    Moc zrównoważonej hodowli – dr Barbara Voß, Breeding, R&D, BHZP (Niemcy)
  • 13.05-13.45

    Liczne mioty – granica opłacalności – debata ekspertów

  • 13.45-14.55

    Przerwa na obiad

Sesja III - Żywienie dla zdrowia – wyzwania dla rynku paszowego i hodowców świń po czerwcu 2022 r.
  • 14.55-15.25

    Możliwość obniżenia kosztów żywienia świń – prof. Krzysztof Lipiński, UWM Olsztyn (Polska)

  • 15.25-15.55

    Elektroniczne książki leczenia zwierząt i kontrola zużycia antybiotyków – Artur Zalewski, One Health (Polska)

  • 15.55-16.15

    Jak bioaktywne ekstrakty z oliwy z oliwek (OBs) pomagają utrzymać parametry produkcyjne i zwiększyć odporność na działanie stresorów u prosiąt? - dr inż. Marcin Kamiński, Lucta (Polska)

     

  • 16.15-16.30

    Dyskusja

  • 16.30-17.00

    Przerwa na kawę

Sesja IV - Tucz kontraktowy: zagrożenie czy szansa na przetrwanie?
  • 17.00-17.30

    Zacieśnianie współpracy na rynku świń – Robert Hoste, Uniwersytet Wageningen (Holandia)

  • 17.30-18.30

    Modele współpracy producentów świń z branżą mięsną – debata ekspertów

  • 19.00

    Uroczysta kolacja

Sesja V - Zdrowie świń = oszczędności w produkcji
  • 9.30-10.00

    Dlaczego musimy ograniczyć stosowanie antybiotyków w produkcji zwierzęcej; jak to zrobić? – prof. Zygmunt Pejsak, MCMW UJ – UR Kraków (Polska)

  • 10.00-10.30

    Zdrowsze stado w rytmie 5-tygodniowym – dr Karol Wierzchosławski, Agrobiovet Gniezno (Polska)

  • 10.30-10.50

    Higienizacja sprzymierzeńcem w walce z drobnoustrojami – Terry Emonds, MS Schippers (Holandia)

  • 10.50-11.10

    Wykorzystaj szansę na obniżenie kosztów produkcji – lek. wet. Szymon Nowaczyk, Usługi Weterynaryjne Mieszków (Polska)

  • 11.10-11.25

    Dyskusja

  • 11.25-11.55

    Przerwa na kawę

Sesja VI - Produkcja świń w nowych realiach rynkowych
  • 11.55-12.10

    Rozwiązanie konkursu top agrar Polska

  • 12.10-12.40

    Wprowadzenie: Najnowsze trendy i mechanizmy w światowej produkcji świń ze szczególnym uwzględnieniem UE i Polski – dr Albert Hortmann-Scholten, prezes VEZG (Niemcy)

  • 12.40-13.10

    Spotkanie z przedstawicielem MRiRW 

  • 13.10-14.00

    Debata rynkowa: Albert Hortmann-Scholten, Iryna Vasylevych i przedstawiciele związków branżowych

  • 14.00

    Obiad

PRELEGENCI

MODERATORZY SPOTKANIA

Sprzedaż została zakończona

CENA BILETU DLA PRENUMERATORA 390 ZŁ / CENA REGULARNA 690 ZŁ

IV Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie, odbędzie się 7-8 czerwca 2022 w Hotelu Atut (Wielkopolskie Centrum Konferencyjne, ul. Toruńska 27, 62-563 Licheń Stary).
Bilet upoważnia jedną osobę do udziału w IV Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie.

W cenę wliczone są:

  • - udział w obu dniach IV Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie,
  • - przerwy kawowe i poczęstunki w trakcie Forum,
  • - obiad każdego dnia Forum,
  • - udział we wspólnej uroczystej kolacji na zakończenie pierwszego dnia Forum,
  • - materiały konferencyjne.

Cena nie obejmuje noclegu. Informujemy, że istnieje możliwość rezerwacji noclegu we własnym zakresie w Hotelu Atut w Licheniu Starym. Na hasło "Forum top agrar" można uzyskać specjalny rabat od standardowej ceny noclegu w hotelu. Kontakt do Hotelu Atut:

W przypadku wyczerpania limitu miejsc w Hotelu Atut, istnieje możliwość noclegu w pobliskich hotelach.

Masz problem z zamówieniem?

Skontaktuj się z nami telefonicznie:
61 886 29 60

Twoja przeglądarka nie jest wspierana.

Zaktualizuj przeglądarkę lub zainstaluj przeglądarkę nowszej generacji.