22 czerwca 2022 roku
Hotel Atut ****, Wielkopolskie Centrum Konferencyjne, ul. Toruńska 27, 62-563 Licheń Stary

IV OGÓLNOPOLSKA GIEŁDA RZEPACZANO-ZBOŻOWA

Jak agresja Rosji na Ukrainę zmieniła rynek zbóż i rzepaku – czego możemy spodziewać się w sezonie 2022/23?

PARTNER GŁÓWNY GIEŁDY

PROGRAM GIEŁDY RZEPACZANO-ZBOŻOWEJ

  • 10.00

    Rejestracja osób uczestniczących w IV Giełdzie Rzepaczano - Zbożowej 

  • 11.00

    Przywitanie gości i rozpoczęcie spotkania - Karol Bujoczek, dr Juliusz Urban, top agrar Polska

  • 11.10–11.45

    WPROWADZENIE:
    Obecna sytuacja na rynkach zbóż i oleistych oraz perspektywy na najbliższe tygodnie i miesiące – Jan Peters, Agrar Fax Hamburg, niezależny analityk i ekspert rynkowy

  • BLOK ZBOŻOWY

  • 11.45–12.00

    Krajowy bilans zbóż w sezonie 2021/22 – bilans zamknięcia jako tło do przedżniwnych rozważań. Jakie czynniki wpłyną na kolejny sezon? – Krzysztof Gwiazda, prezes Polskiego Związku Pracodawców Przemysłu Zbożowo-Młynarskiego

  • 12.00–12.15

    Zmiany na rynku paszowym spowodowane rosyjską agresją na Ukrainę. Jak będzie wyglądał początek nowego sezonu z perspektywy producentów pasz? – Adam Zaleski, dyrektor generalny De Heus Sp. z o.o.

  • 12.15–12.30

    Ten sezon w eksporcie był nieudany, co przyniesie kolejny rok? – Radosław Stasiuk, dyrektor ds. zbóż i śruty sojowej Bunge Polska Sp. z o.o.

  • 12.30–13.30

    Debata zbożowa z udziałem uczestników:

    • Piotr Doligalski, wiceprezes Polskiego Związku Producentów Roślin Zbożowych
    • Krzysztof Gwiazda, prezes Polskiego Związku Pracodawców Przemysłu Zbożowo-Młynarskiego
    • Adam Koc, prezes Młyny Szczepanki Sp. z o.o.
    • Radosław Stasiuk, dyrektor ds. zbóż i śruty sojowej Bunge Polska Sp. z o.o.
    • Adam Zaleski, dyrektor generalny De Heus Polska Sp. z o.o.
  • 13.30–13.45

    Wystąpienie Partnera Giełdy:
    Przy wysokich cenach więcej można stracić. Biznes rolny trzeba zabezpieczać – Florian Hildebrand, wiceprezes ds. mleczarstwa i żywności StoneX Financial Europe SA

  • 13.45–14.45

    Przerwa na lunch

  • BLOK RZEPAKOWY 

  • 14.45–15.00

    Zamieszanie na rynkach oleistych i jak to wpłynie na ceny rzepaku? - Michał Jaskowski, dyrektor zarządzający Louis Dreyfus Company Polska Sp. z o.o.

  • 15.00–15.15

    Czy w świetle drożejących olejów roślinnych nie ucierpią biopaliwa, a w konsekwencji polski rzepak? – Adam Stępień, dyrektor generalny Polskiego Stowarzyszenia Producentów Oleju

  • 15.15–15.30

    Kontrakty terminowe, sprzedawać czy poczekać? – Juliusz Młodecki, prezes Krajowego Zrzeszenia Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych

  • 15.30–16.00

    Dyskusja na temat kontraktów terminowych:

    • Juliusz Młodecki, prezes Krajowego Zrzeszenia Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych,
    • Mariusz Olejnik, prezes Zarządu Spółdzielni Grup „Polski Rzepak i Zboża”,
    • Radosław Stasiuk, dyrektor ds. zbóż i śruty sojowej, Bunge Polska Sp. z o.o.,
    • Robert Theis, dyrektor ds. rozwoju biznesu i żywności, wiceprezes StoneX – Niemcy.
  • 16.00–17.00

    Debata rzepakowa z udziałem uczestników

    • Anna Bykowska, członek Zarządu ADM Direct Polska Sp. z o.o.,
    • Michał Jaskowski, dyrektor zarządzający Louis Dreyfus Company Polska Sp. z o.o.,
    • Juliusz Młodecki, prezes Krajowego Zrzeszenia Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych,
    • Mariusz Olejnik, prezes Zarządu Spółdzielni Grup „Polski Rzepak i Zboża”,
    • Adam Stępień, dyrektor generalny Polskiego Stowarzyszenia Producentów Oleju
  • 17.00

    Zakończenie części plenarnej

  • 19.00

    Spotkanie zwieńczy uroczysta kolacja dla uczestników giełdy - tylko dla osób, które wybrały PAKIET II 

PRELEGENCI

MODERATORZY SPOTKANIA

Sprzedaż została zakończona

DODATKOWE INFORMACJE DOTYCZĄCE PAKIETU II

Cena Pakietu II nie obejmuje noclegu. Informujemy, że istnieje możliwość rezerwacji noclegu we własnym zakresie w Hotelu Atut w Licheniu Starym. Na hasło "Giełda" można uzyskać specjalny rabat od standardowej ceny noclegu w hotelu. Kontakt do Hotelu Atut:

W przypadku wyczerpania limitu miejsc w Hotelu Atut, istnieje możliwość noclegu w pobliskich hotelach.

Masz problem z zamówieniem?

Skontaktuj się z nami telefonicznie:
61 886 29 60

Twoja przeglądarka nie jest wspierana.

Zaktualizuj przeglądarkę lub zainstaluj przeglądarkę nowszej generacji.