Relacja z wydarzenia, które odbyło się 25 czerwca 2021

Jak produkować bezpiecznie i stabilnie w dobie intensywnych zmian na rynku wieprzowiny.

III Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie

PARTNER GŁÓWNY

PARTNERZY

SPONSOR POCZĘSTUNKU REGIONALNEGO

Partnerzy tego wydarzenia to

KOMITET ORGANIZACYJNY

PROGRAM III FORUM ROLNIKÓW I AGROBIZNESU – ŚWINIE

25 czerwca 2021 r., godzina 9:30
Jak produkować bezpiecznie i stabilnie w dobie intensywnych zmian na rynku wieprzowiny.
  • 8:30
    Rejestracja osób uczestniczących w Forum na miejscu, na Międzynarodowych Targach Poznańskich w Poznaniu
  • Nowe wyzwania w organizacji produkcji świń

  • 9.30
    Przywitanie gości przez komitet organizacyjny oraz partnera głównego
  • 9.40
    Zarządzanie produkcją trzody chlewnej w nowych realiach – wprowadzenie redakcji oraz wypowiedzi praktyków
  • 9.50
    ASF w Polsce – bieżąca sytuacji epizootyczna i perspektywy na uwalnianie regionów ze stref – dr Krzysztof Jażdżewski, z-ca głównego lekarza weterynarii
  • 10.20
    Kto będzie mógł się rozwijać w Polsce – czy nowe przepisy zablokują inwestycje w produkcję trzody chlewnej? – Piotr Włodawiec, Kancelaria Prokurent.
  • 11.00
    Nowoczesne technologie wspierające zarządzanie rozrodem oraz doborem knurów do krycia – dr Raffael Wesoly, BUS BesamungsUnion Schwein
  • 11.30
    Przerwa kawowa
  • Topowe wyniki produkcyjne w wysokoplennych stadach dzięki precyzyjnemu żywieniu oraz wykorzystaniu najnowszych technologii

  • 12.00
    Jak odsadzać prosięta po 2023 roku, czyli odchów prosiąt bez tlenku cynku – prof. dr hab. Anna Czech, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • 12.35
    Możliwości ograniczenia negatywnego wpływu gorzkiego smaku na pobranie paszy i wyniki produkcyjne trzody chlewnej – dr Marcin Kamiński, Lucta Polska
  • 13.05
    Niehormonalne metody zarządzania okresem poodsadzeniowym u loch – dr Wojciech Korczyński, Vetoquinol
  • 13.30
    Przerwa obiadowa
  • Zdrowe stada utrzymywane w warunkach dobrostanu

  • 14.30
    Bezjarzmowe utrzymanie loch i kastracja prosiąt w znieczuleniu – czy czeka nas rewolucja w podejściu do produkcji świń? – prof. dr hab. Roman Kołacz, Instytut Medycyny Weterynaryjnej, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
  • 15.00
    Jak nowe technologie wspomagają walkę ze zmiennym wirusem PCV2? – lek. wet. Agnieszka Mańka, Zoetis
  • 15.30
    Właściwie przeprowadzone zasiedlenie chlewni i szybka ocena stanu zdrowotnego świń postawą opłacalnego tuczu – prof. dr hab. Zygmunt Pejsak, Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie, Uniwersyteckie Centrum Medycyny Weterynaryjnej UJ-UR
  • 16.05
    Debata rynkowa: Jak w ostatnim roku zmienił się światowy i europejski rynek świń – nowe wyzwania dla branży i prognozy na przyszłe lata.

    Wprowadzanie: Obecna sytuacja na rynku trzody chlewnej i perspektywy na przyszłość w obliczu ograniczeń Zielonego Ładu – dr Albert Hortmann-Scholten, Izba Rolnicza Dolna Saksonia, Giełda VEZG

PRELEGENCI

ZAPISY

Nie został wybrany żaden pakiet.

Relacja z III Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie

Cena dla Prenumeratorów
50 zł
Cena regularna
150 zł

:
:
Do zapłaty
Chcesz mniej zapłacić?
Wpisz swój numer prenumeratora
CHCĘ WPISAĆ NUMER
Nie masz jeszcze prenumeraty?
Kup prenumeratę

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

Wypełnij formularz, aby obejrzeć relację
Twoja przeglądarka nie jest wspierana.

Zaktualizuj przeglądarkę lub zainstaluj przeglądarkę nowszej generacji.