III Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie

Jak produkować bezpiecznie i stabilnie w dobie intensywnych zmian na rynku wieprzowiny.

Relacja z wydarzenia, które odbyło się 25 czerwca 2021

PARTNER GŁÓWNY

PARTNERZY

SPONSOR POCZĘSTUNKU REGIONALNEGO

Partnerzy tego wydarzenia to

KOMITET ORGANIZACYJNY

PROGRAM III FORUM ROLNIKÓW I AGROBIZNESU – ŚWINIE

25 czerwca 2021 r., godzina 9:30
Jak produkować bezpiecznie i stabilnie w dobie intensywnych zmian na rynku wieprzowiny.
  • 8:30
    Rejestracja osób uczestniczących w Forum na miejscu, na Międzynarodowych Targach Poznańskich w Poznaniu
  • Nowe wyzwania w organizacji produkcji świń

  • 9.30
    Przywitanie gości przez komitet organizacyjny oraz partnera głównego
  • 9.40
    Zarządzanie produkcją trzody chlewnej w nowych realiach – wprowadzenie redakcji oraz wypowiedzi praktyków
  • 9.50
    ASF w Polsce – bieżąca sytuacji epizootyczna i perspektywy na uwalnianie regionów ze stref – dr Krzysztof Jażdżewski, z-ca głównego lekarza weterynarii
  • 10.20
    Kto będzie mógł się rozwijać w Polsce – czy nowe przepisy zablokują inwestycje w produkcję trzody chlewnej? – Piotr Włodawiec, Kancelaria Prokurent.
  • 11.00
    Nowoczesne technologie wspierające zarządzanie rozrodem oraz doborem knurów do krycia – dr Raffael Wesoly, BUS BesamungsUnion Schwein
  • 11.30
    Przerwa kawowa
  • Topowe wyniki produkcyjne w wysokoplennych stadach dzięki precyzyjnemu żywieniu oraz wykorzystaniu najnowszych technologii

  • 12.00
    Jak odsadzać prosięta po 2023 roku, czyli odchów prosiąt bez tlenku cynku – prof. dr hab. Anna Czech, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • 12.35
    Możliwości ograniczenia negatywnego wpływu gorzkiego smaku na pobranie paszy i wyniki produkcyjne trzody chlewnej – dr Marcin Kamiński, Lucta Polska
  • 13.05
    Niehormonalne metody zarządzania okresem poodsadzeniowym u loch – dr Wojciech Korczyński, Vetoquinol
  • 13.30
    Przerwa obiadowa
  • Zdrowe stada utrzymywane w warunkach dobrostanu

  • 14.30
    Bezjarzmowe utrzymanie loch i kastracja prosiąt w znieczuleniu – czy czeka nas rewolucja w podejściu do produkcji świń? – prof. dr hab. Roman Kołacz, Instytut Medycyny Weterynaryjnej, Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
  • 15.00
    Jak nowe technologie wspomagają walkę ze zmiennym wirusem PCV2? – lek. wet. Agnieszka Mańka, Zoetis
  • 15.30
    Właściwie przeprowadzone zasiedlenie chlewni i szybka ocena stanu zdrowotnego świń postawą opłacalnego tuczu – prof. dr hab. Zygmunt Pejsak, Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie, Uniwersyteckie Centrum Medycyny Weterynaryjnej UJ-UR
  • 16.05
    Debata rynkowa: Jak w ostatnim roku zmienił się światowy i europejski rynek świń – nowe wyzwania dla branży i prognozy na przyszłe lata.

    Wprowadzanie: Obecna sytuacja na rynku trzody chlewnej i perspektywy na przyszłość w obliczu ograniczeń Zielonego Ładu – dr Albert Hortmann-Scholten, Izba Rolnicza Dolna Saksonia, Giełda VEZG

PRELEGENCI

ZAPISY

Nie został wybrany żaden pakiet.

Relacja z III Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie

Cena dla Prenumeratorów
50 zł
Cena regularna
150 zł

:
:
Do zapłaty
Chcesz mniej zapłacić?
Wpisz swój numer prenumeratora
CHCĘ WPISAĆ NUMER
Nie masz jeszcze prenumeraty?
Kup prenumeratę

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

Wypełnij formularz, aby obejrzeć relację

Wybierz pakiet

Wybierz pakiet i wypełnij formularz
Twoja przeglądarka nie jest wspierana.

Zaktualizuj przeglądarkę lub zainstaluj przeglądarkę nowszej generacji.