VI FORUM ROLNIKÓW I AGROBIZNESU – ŚWINIE
Wieprze są lepsze – jak poprawić wizerunek wieprzowiny?
HOTEL CZARNY STAW
Nowy Adamów 3, 95-070 Aleksandrów Łódzki
HOTEL CZARNY STAW
Nowy Adamów 3, 95-070 Aleksandrów Łódzki
Rozpoczęcie VI Forum Rolników i Agrobiznesu Świnie – dzień I
SESJA I
Wieprzowina na światowej arenie – prowadzenie Karol Bujoczek
Brazylia – światowy gigant rozwija produkcję trzody chlewnej – Jan Haasjes, Brazylia
Aktualna i przyszła sytuacja na duńskim rynku wieprzowiny – dr Robert Burek, Breeders Polska
Sytuacja na rynku świń w Europie i na świecie oraz perspektywy na najbliższe miesiące – dr Albert Hortmann-Scholten, Izba Rolnicza Dolna Saksonia, VEZG
PRZERWA NA KAWĘ
SESJA II
Zootechnik radzi – debata ekspertów: Dobra organizacja pracy poprawia wyniki hodowlane i ekonomię produkcji – prowadzenie Anna Kurek
Genetyka pod oczekiwania profesjonalnej produkcji świń i dobrej jakości mięsa – Stanisław Niemyjski, Axiom
Dyskusja z praktykami: dr Grażyna Kusior, Urszula Pałyska, Grzegorz Chrostowski, Olga Wendrowicz, Jacek Mey
Zarządzanie padłymi sztukami i współpraca z SecAnim integralnym elementem dobrej organizacji pracy gospodarstwa hodowlanego – Mariusz Łozowski, SecAnim
PRZERWA NA OBIAD
SESJA III
Nowe technologie dla lepszego dobrostanu świń – prowadzenie Anna Kurek, Karol Bujoczek
Czy istnieje genetyczna zmienność służąca wyzwaniom dobrostanowym – naukowe i praktyczne spojrzenie – Egbert Knol PhD, Topigs Norsvin
Debata z partnerami Forum: przyszłość branży oczami uczestników rynku
KOLACJA – GRILL PLENEROWY
Rozpoczęcie VI Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie – dzień II
SESJA IV
Zdrowe świnie lepiej wykorzystują paszę – prowadzenie Anna Kurek
Szczep Boulardii, stworzony z myślą o trzodzie – jak żywe drożdże pomagają ograniczyć skutki stresu cieplnego u świń – Cindy Jacobs, Lallemand
Zasady opieki weterynaryjnej nad tuczarniami – prof. Zygmunt Pejsak, UCMW UJ – UR Kraków
Twój biznes, nasze DNA – Sławomir Paturaj, Danbred
PRZERWA NA LUNCH
SESJA V
Wizerunek branży – prowadzenie Anna Kurek, Karol Bujoczek
Ochrona wizerunku branży mięsnej – Łukasz Dominiak, Smithfield Polska
Dyskusja z udziałem ekspertów: Kamil Marunowski, Piotr Włodawiec, przedstawiciele NGO's oraz z Brukseli
Uniwersyteckie Centrum Medycyny Weterynaryjnej
redaktor naczelny
redaktorka działu top świnie
VI Forum Rolników i Agrobiznesu – Świnie, odbędzie się 4-5 czerwca 2024 w Hotelu Czarny Staw (Nowy Adamów 3, 95-070 Aleksandrów Łódzki).
Bilet upoważnia jedną osobę do udziału w VI Forum Rolników i Agrobiznesu - Świnie.
W cenę wliczone są:
Cena nie obejmuje noclegu. Informujemy, że istnieje możliwość rezerwacji noclegu we własnym zakresie w Hotelu Czarny Staw. Na hasło "Forum top agrar" można uzyskać specjalny rabat od standardowej ceny noclegu w hotelu. Kontakt do Hotelu:
Skontaktuj się z nami telefonicznie:
61 886 29 60
Zaktualizuj przeglądarkę lub zainstaluj przeglądarkę nowszej generacji.