Poprzez promocję do zwiększenia spożycia w Polsce

I WIELKOPOLSKIE FORUM PROMOCJI WOŁOWINY

12 kwietnia 2023 rok
Hotel Moran: Ostrowo 30, 62-430 Powidz

Produkcja zwierzęca jest konieczna do tego, by rolnictwo było zrównoważone, a o tym jak to robić jeszcze lepiej trzeba rozmawiać. Najlepiej robić to w gronie praktyków, którzy odgrywają istotną rolę na drodze od pola do stołu. Począwszy od genetyki, narodzin cielęcia, poprzez opiekę weterynaryjną, żywienie a skończywszy na sprzedaży i promocji wołowiny jest jeszcze wiele do zrobienia. Kuchnia polska ma w swojej tradycji wołowinę, chcemy ją przywrócić. Najlepszym sposobem na to jest pokazywanie hodowli z jak najlepszej strony oraz stworzenie konsumentowi możliwości dotarcia do bezpośredniego dostawcy – Sławomir Kaczor, prezes grup producenckich "Bizon" oraz "Bizon Logistyka" 

ORGANIZATOR

PARTNER MEDIALNY

PROGRAM SPOTKANIA

Hotel Moran: Ostrowo 30, 62-430 Powidz
  • 8.15–9.15
    Rejestracja, powitalna kawa
  • 9.15–9.30
    • Przywitanie gości – Sławomir Kaczor prezes grup producenckich "Bizon"
    • Film – "Bizon łączy to co najlepsze"
    • Jak ważna jest promocja? – Sławomir Kaczor, prezes grup producenckich "Bizon", Bartosz Fabianowicz z Credit Agricole
  • 9.30– 10.40

    Panel I: Dobre praktyki hodowlane

  • 9.30–9.45

    Innowacje w hodowli bydła mięsnego – dr hab. Marcin Gołębiewski, prof. SGGW, dyrektor Instytutu Nauk o Zwierzętach SGGW

  • 9.45–10.00

    Dobre praktyki hodowlane w gospodarstwie – rolnik hodowca 

  • 10.00–10.15

    Mikroorganizmy w hodowli bydła – Sławomir Gacka, ProBiotics Polska

  • 10.15–10.30

    Konserwacja i przygotowanie pasz objętościowych – Grzegorz Koch i Bartosz Kłyk, Geo Polska

  • 10.30–10.40

    Pytania i dyskusja

  • 10.40–11.35

    Panel II: Weterynarz to nie wróg

  • 10.40–10.55

    Profilaktyka to podstawa – Łukasz Szepietowski, specjalista rozrodu zwierząt

  • 10.55–11.10

    Czynniki wpływające na rozród – prof. Jan Twardoń, UP we Wrocławiu

  • 11.10–11.25

    Bieżące przepisy dobrostanowe i weterynaryjne (gospodarstwo, ubojnia) – Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Poznaniu

  • 11.25-11.35

    Pytania i dyskusja

  • 11.35–12.05

    Przerwa kawowa

  • 12.05–13.00

    Panel III: Perspektywy finansowania

  • 12.05–12.20

    Płatności do produkcji oraz dobrostanowe do bydła – Jarosław Cieśla, Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego

  • 12.20–12.35

    Dofinansowanie do grup i organizacji producentów rolnych – Agnieszka Leszczyńska, Łukasza Goździk, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

  • 12.35–12.50

    Jak samorząd rolniczy może wspierać hodowców bydła – Wiktor Szmulewicz, prezes Krajowej Rady Izb Rolniczych

  • 12.50–13.00

    Pytania i dyskusja

  • 13.00–14.45

    Panel IV: Łączymy się w biznesie

  • 13.00–13.15

    Bizon to już nie tylko grupy, ale również marka – Sławomir Kaczor, prezes grup producenckich Bizon

  • 13.15–13.30

    Uważaj co podpisujesz – ABITL Legal Kancelaria Radcowska

  • 13.30–14.00

    Integracja i wzajemna promocja – przedstawiciele ubojni: Osi Poland Foodworks, Zaczyk

  • 14.00 – 14.15

    Perspektywy rozwoju rynku wołowiny – Jakub Olipra, Credit Agricol

  • 14.15–14.45

    Pytania i dyskusja

  • 14.45

    Degustacja promocyjna i poczęstunek

  • 19.30

    Bankiet  

    Udział w Bankiecie jest płatny, osoby zainteresowane bankietem i noclegiem proszone są o kontakt:

    • telefon: 61 101 70 67
    • e-mail: kontakt@grupybizon.pl

Prelegenci

Lista prelegentów na naszym wydarzeniu

Komitet organizacyjny

Nasz komitet organizacyjny

Sprzedaż została zakończona

WSZYSTKIE MIEJSCA ZOSTAŁY WYPRZEDANE

Masz problem z zamówieniem?

Skontaktuj się z nami telefonicznie:
61 886 29 60

Twoja przeglądarka nie jest wspierana.

Zaktualizuj przeglądarkę lub zainstaluj przeglądarkę nowszej generacji.