I WIELKOPOLSKIE FORUM PROMOCJI WOŁOWINY
12 kwietnia 2023 rok
Hotel Moran: Ostrowo 30, 62-430 Powidz
12 kwietnia 2023 rok
Hotel Moran: Ostrowo 30, 62-430 Powidz
Panel I: Dobre praktyki hodowlane
Innowacje w hodowli bydła mięsnego – dr hab. Marcin Gołębiewski, prof. SGGW, dyrektor Instytutu Nauk o Zwierzętach SGGW
Dobre praktyki hodowlane w gospodarstwie – rolnik hodowca
Mikroorganizmy w hodowli bydła – Sławomir Gacka, ProBiotics Polska
Konserwacja i przygotowanie pasz objętościowych – Grzegorz Koch i Bartosz Kłyk, Geo Polska
Pytania i dyskusja
Panel II: Weterynarz to nie wróg
Profilaktyka to podstawa – Łukasz Szepietowski, specjalista rozrodu zwierząt
Czynniki wpływające na rozród – prof. Jan Twardoń, UP we Wrocławiu
Bieżące przepisy dobrostanowe i weterynaryjne (gospodarstwo, ubojnia) – Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Poznaniu
Pytania i dyskusja
Przerwa kawowa
Panel III: Perspektywy finansowania
Płatności do produkcji oraz dobrostanowe do bydła – Jarosław Cieśla, Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
Dofinansowanie do grup i organizacji producentów rolnych – Agnieszka Leszczyńska, Łukasza Goździk, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Jak samorząd rolniczy może wspierać hodowców bydła – Wiktor Szmulewicz, prezes Krajowej Rady Izb Rolniczych
Pytania i dyskusja
Panel IV: Łączymy się w biznesie
Bizon to już nie tylko grupy, ale również marka – Sławomir Kaczor, prezes grup producenckich Bizon
Uważaj co podpisujesz – ABITL Legal Kancelaria Radcowska
Integracja i wzajemna promocja – przedstawiciele ubojni: Osi Poland Foodworks, Zaczyk
Perspektywy rozwoju rynku wołowiny – Jakub Olipra, Credit Agricol
Pytania i dyskusja
Degustacja promocyjna i poczęstunek
Bankiet
Udział w Bankiecie jest płatny, osoby zainteresowane bankietem i noclegiem proszone są o kontakt:
WSZYSTKIE MIEJSCA ZOSTAŁY WYPRZEDANE
Skontaktuj się z nami telefonicznie:
61 886 29 60
Zaktualizuj przeglądarkę lub zainstaluj przeglądarkę nowszej generacji.