Zbierasz i przetwarzasz
Spotkanie dotyczące przetwórstwa warzyw i owoców
w gospodarstwie

Centrum Przetwórstwa Produktów Ogrodniczych Instytutu Ogrodnictwa - PIB, ul. Rybickiego 15/17, 96-100 Skierniewice
15 listopada 2022r, godzina 10.00

NA SPOTKANIE ZAPRASZAJĄ

PARTNERZY SPOTKANIA

PRELEGENCI I PROWADZENIE

PROGRAM SPOTKANIA

Miejsce: Centrum Przetwórstwa Produktów Ogrodniczych Instytutu Ogrodnictwa - PIB, ul. Rybickiego 15/17, 96-100 Skierniewice
  • 9.30

    Rejestracja uczestników, kawa powitalna z poczęstunkiem

  • 10.00

    Powitanie uczestników spotkania – prof. Dorota Konopacka, dyrektor Instytutu Ogrodnictwa – PIB i dr hab. Monika Mieszczakowska-Frąc, prof. IO-PIB oraz Katarzyna Wójcik – redaktor naczelna WiOM

  • Co mogę w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego? Czyli przepisy dotyczące RHD i przetwórstwa w gospodarstwie

    – Barbara Sazońska, Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu

  • Rozpoznawalność znaku towarowego Produkt Polski i możliwości jego stosowania – Janusz Ciesielski – dyrektor oddziału terenowego KOWR w Łodzi

  • Spełniam wymagania sanepidu

    – newralgiczne, kontrolowane zasady działania przetwórni w gospodarstwie Dorota Rosińska – PSSE w Skierniewicach

  • Oni już przetwarzają i sami sprzedają – wystąpienia plantatorów, dzielących się swoimi doświadczeniami:

    – Budowanie marki – Emilia Sznajder – Kiszonki z Doliny Baryczy

    – Przetwórnia i sklep w gospodarstwie ekologicznym – gospodarstwo Dobrodziej

    – Sprzedaż bezpośrednia z jabłkomatu – Karolina Dębska-Zeidler - gospodarstwo Dębski Sad

    – Szeroki asortyment bezpośrednio – Bogumiła Stuglik – gospodarstwo sadownicze Dudek – Jabłko, Gruszka czy Pietruszka

    – Przetwórstwo i sprzedaż owoców jagodowych – Anna i Dariusz Urlikowie

    – Borówka z Mazur – Agnieszka Wolska i Wojciech Socharski

    – Produkcja i przetwórstwo warzyw ekologicznych – Jolanta i Piotr Woźniccy

  • CZĘŚĆ PRAKTYCZNA: pod kierunkiem Sebastiana Siarkowskiego – kierownika Centrum Przetwórstwa Produktów Ogrodniczych

    - pokaz tłoczenia soku z jabłek

    - pokaz wytworzenia chipsów z marchwi

    - pokaz produkcji musu z dyni

  • Promocja odmian w stanie surowym i po przetworzeniu:

    - wystąpienia przedstawicieli firm nasiennych i szkółek

  • Oferta parku maszynowego do przetwórni w gospodarstwie

Sprzedaż została zakończona

LOKALIZACJA SPOTKANIA

Masz problem z zamówieniem?

Skontaktuj się z nami telefonicznie:
61 886 29 60

Twoja przeglądarka nie jest wspierana.

Zaktualizuj przeglądarkę lub zainstaluj przeglądarkę nowszej generacji.